Rosemary (Rosmarinus officinalis)
Kasutusvõimalused:
Ekstraheerimismeetod:
Auru abil destilleeritud õitsvatest taimedest (õiest, lehest).
Aroomi kirjeldus: Ürdine, tugev, kamprine, puiduste ja igihaljaste nootidega.
Tootekirjeldus:
Rosmariin on aromaatne, igihaljas puhmas, mille lehti kasutatakse sageli toitude maitsestamisel, näiteks lihatoitude täidistes, sea- ja lambaliha valmistamisel jne.
Lisaks sellele on rosmariinil veel mitmeid raviomadusi ja kasutegureid.
Iidses Kreekas, Egiptuses ja Heebrea kultuuris peeti rosmariini pühaks taimeks ning see on ammustest aegadest ravitsejate poolt au sees olnud. Rosmariini ürdist ja energiat andvat lõhna kasutatakse tihti aroomiteraapias. Seespidiselt manustatuna aitab see leevendada närvipingeid, väsimust ning nõrkusetunnet.
Lisaks eelpool nimetatule toetab rosmariin seedimist ja siseorganite tööd.
Peamised keemilised komponendid: 1,8-tsineool, α-pineen, kamper
Kasutussoovitused:
Keskendumise soodustamiseks õppimise ajal kasuta difuuseris või aroomilambis.
Tarvita seespidiselt, et vähendada närvipinget ja aeg-ajalt esinevat nõrkustunnet.
Seedimise toetamiseks ja toitude maitsestamiseks lisa 1-2 tilka rosmariini eeterlikku õli lihale või lemmiktoitudele.
Sobib kokku:
Basiilik, lavendel, viiruk, piparmünt, eukalüpt ja majoraan.
Tasub teada:
NB! Soovitatud toode ja meetodid ei ole mõeldud diagnoosimiseks, ravimiks või haiguste raviks ega meditsiinilise abi andmiseks, vaid immuunsuse ja kehalise seisundi taastumise toetamiseks. Enne toote kasutamist on arukas eelnevalt nõu pidada doTerra konsultandiga.